Onsdag 09:16

Vaknade upp för några timmar sen när Carro kommer in med Vimmerbytidningen. Fick knappt läsa klart min egen artikel innan telefonen började ringa. Känns som att allt är lite överdramatiserat, men visst jag är otroligt glad.

Igår hämtatde jag studentprylarna på OKQ8! Mössan satt perfekt och jag längtar tills den 5:e juni då jag får skåla i champagneglaset :D Kan säga att studentmössan kommer att vara min drivkraft de kommande veckorna. För det är bara att bita ihop nu. Livet är på topp. Och som Rebecca Forsgren Malmström skrev "Madeleine Svensson har svävat på moln sedan den dagen hon fick redan på finalplatsen i Årets Kockelev". Visst, så känns det, men jag hoppas bara att jag kan behålla den känslan lite till.

Nu ska jag göra lite nytta, styrketräna med Linnéa och laga 7-rätters middag på skolan ikväll.

Sköt om er och ät lite choklad!


Ut och resa lite...

Vilket sportlov. Vilken helg. Vilken start på veckan. Yes. Skulle kunna skriva ner hur mycket som helst här, för det finns så mycket att berätta. I fredags var det iallafall nattinnebandy som gällde. Och jag ljuger om jag säger att det gick bra. Men huvudsaken var att vi hade kul, och det gick nog inte att ta miste på. The Chicks hade definitivt de snyggaste hemgjorda tröjorna!

Efter en kväll på innebandyplanen så bar det iväg över Östersjön till landet Lettland och huvudstaden Riga. Vid min sida hade jag Kristoffer, och utan honom hade jag varit död nu. Lite att ta i kanske, men det var inte långt ifrån. Hur som helst så körde vi mestadels lagligt mot Skavsta flygplats i Nyköping utan att sova en enda stund. Kl 07.10 steg vi med spänning på flyget. Eftersom det var min första flygresa så var jag vääldigt lost, men huvusaken var att jag fick hedersplatsen vid fönstret. Generöst :) Starten var hur härlig som helst, och det där suget i magen går inte att beskriva, eller jo, det var som att hoppa på en studsmatta, men att man aldrig kom ner igen :) Vädret var helt underbart när vi kom upp ovanför molnen, och på mindre än en timme så var vi på plats.

Efter en taxitur in till hotellet så var vi några lat fattigare. Båda två var trötta, men när jag skulle ta ut pengar så kunde jag inte se skillnad på en lettisk brevlåda och en bankomat. Snacka om sömnbrist. Och Kristoffer skulle nog ha kunnat lura i mej vad som helst just då.

Jag skulle kunna skriva sinnessjukt mycket om dom här två dagarna, men jag vet att varken ni eller jag orkar läsa igenom allt. Men lite roliga/konstiga saker som hände under resan var:

- En tjurig kontrollant stannade oss på spårvagnen för att kolla biljetterna precis när vi skulle gå av, så vi fick åka några stationer extra och sen gå tillbaka i kyla. Kärring!
- Vi fick lära oss att soft drinks är inte alkoholdrinkar utan läsk. Öl och vin fick duga som välkomsdrink på hotellet.
- När vi åkte tåg hem ifrån Tukmus så skulle vi visa biljetterna två gånger. Men jag tänkte att det räcker väl med att visa biljetten en gång, så jag hade lagt mitt tuggummi i min biljett. Lite kul när kontrollanten skulle väckla upp min biljett och stämpla den för andra gången..
- Sjukaste grejen som hände var nog när Kristoffer fick gå ner till receptionisten på vårt hotell och be dom ringa runt till vartenda taxibolag i hela Riga. Jag hade nämligen glömt min väska med pass, mobil, kamera och pengar i en taxi. Dock ej i nyktert tillstånd.
- Kul när andra gäster är trevliga på en restaurang och säger "Good Evening" när man går förbi. Det komiska var bara att dom också var svenskar.
- Sist men inte minst så hade vi ca 6 minuter på oss att ta oss från vykortsbutiken på flygplatsen till att våran gate stängde. Jag skulle i all hast skriva klart mina vykort, och speciellt det till farmor. Lite synd bara att jag missade att skiva "Sweden" längst ner..

(Ett bildsvep från Riga kommer så småning om :)

Resan får avslutas med hotellreceptionistens sköna repliker:

- "How would you like to pay Mr Andersson?" 
- " Did you have a pleasant night Mr Andersson?"

Örebro 19:e mars - here I come!

Jag är en av de 6 uttagna finalisterna till Årets Kockelev 2009! :D

Mobiltelefonen väckte mig exakt 08.00 igår morse. Jag svarar med en trött röst och möts då av en pigg stockholmarredaktör från tidningen "Restaurangernas Värld". Mina ögon som för några sekunder sen sov så gott hade nu vaknat till liv och var helt uppspärrade. Hon frågar sedan om jag heter Madeleine Svensson och om jag har skickat in ett bidrag till årets kockelev 2009. "Jajaja, det har jag verkligen gjort!", svarade jag. Jag tar ett djupt andetag innan hon sedan säger glatt: "Ja, men då vill jag bara meddela att du har gått vidare till final". Va?! Nu skämtar du med mig, var min första reaktion. Sedan förklarar hon en massa om tävlingen och jag försöker så gott det går lyssna, men det är svårt när glädjen bara vill skrikas ut! Sedan vill hon göra en intervju med mig via telefon som ska publiceras i just deras tidning. Frågor som "Vad äter du helst?", "Vad lagar du helst?" "Vad gör du om fem år?", "Varför sökte du till Årets Kockelev?", var jätteflummigt att svara på när man var helt yrvaken och superlycklig på samma gång. Tänk er själva.

Hon tackade sedan för samtalet och sa att mer information kommer under veckan. När jag hade lagt på telefonen så skrek jag bara rätt ut! Ungefär som Ronja Rövardotters vårskrik, fast tio gånger högre! Stackars mamma som låg och sov i rummet intill. Hon flög upp med en väldig fart och skriker tillbaka: "Är det en spindel i ditt rum Madde?!".. Hehe, nej mamma, inte alls..

Nu har chocken iallafall lagt sig och nu börjar pressen komma. Men det var länge sen jag var så här lycklig. Man har någon slags överskottenergi hela tiden. Helt sjukt. Och tanken på att jag och Kristoffer ska åka till Riga på lördag gör mig inte mindre lycklig! Jag ska dessutom flyga för första gången! Wiie :D


För drygt en vecka sen så skickade jag in just den här bilden med recept. Och nu står jag här, en vecka senare som finalist i Sveriges största kocktävling för tredjeklassare. Nyp mig, jag tror jag drömmer..

Alla hjärtans dag!

Då sitter jag här. Helt ensam i Kristoffers rum. Oj, nej tydligen inte. Den långhåriga snövita katten Simpson suckade precis. Han låg visst i förstret och det hade jag ingen aning om. Blev bara lite rädd! Känner mig för tillfället väldigt nöjd för jag har städat upp allt som lång på golvet, lagt in hans kläder i garderoben och bäddat sängen. Kristoffer var tvungen att sticka iväg och jobba en timme, och vem är det inte då som passar på att vara snäll och städa hela hans rum. Jo, jag. Det ligger till och med två chokladbitar på huvudkudden nu som väntar på att bli uppätna. Men det är faktiskt nåt speciellt med att städa andras rum. Inte för att städa på något sätt är roligt, men det är tusen gånger roligare att städa andras rum än ens eget. Så nu vet du vad som väntar älskling ;)

Gårdagen slutade på Ronja Relax, och jag har egentligen ingen aning om hur vi hamnade där. Nån naturklass hade hyrt den, men vi shåwade bara och gick rätt in och glassade i poolen. Eller rättare sagt, Kristoffer gjorde det. Sedan fick man vara "fyllechaffis" till Horn en sväng. Alltid kul att köra bil iallafall!




Det här tror jag inte att alla kan lyckas med som mamma gjorde med bilen.
Snygga hjärtan va ? ;)

Fredagen den trettonde

Göteborgs Smörgåsrån i mitt hjärta! Kom på det i morse när jag åt frukost att jag förmodligen skulle kunna leva på dom där frasiga rektangulära godbitarna. Känns som att jag är uppfödd på sådana kex och när vi var barnvakt åt Ludde hela förra veckan så köpte mamma hem just sådana kex igen, bara för att vi hade en tvååring i huset. Tro inte att han fick dem för sig själv iallafall.
Så dagen började alltså med att knapra i sig några rån innan skolan började. Svenskaprov och engelskaförhör väntade, och det hjälpte visst att jag satt uppe till halv ett inatt.

13.30 - Sportlov och fri i nio dagar framöver! :D Lär ju bli en händelserik vecka ;)

Ikväll blir det att åka in och kolla på nattinnebandy med Anna, Stina och eventuellt Lollo. Vi ska dra en pizza innan och sen blir det att njuta av lite härlig innebandy hela natten lång ;) Och om en veckan är det dax igen, men då är det jag och gänget som ska visa vad vi går för i Mörlunda. Det ska bli så himla kul!




Den här tog vi för en timme sen, och visst är jag längst!
166 kommer det stå på passet som jag fixade igår. Yeah!


Carro Mamma Madde Evve

Ciao!

Jag tror att det fattas lite sol i mitt liv just nu! Så känns det iallafall. För det var så himla skönt att bli påminnd av vårsolen förut i eftermiddags. Carro fick slita, och då menar jag verkligen slita upp mej ur sängen för att få med mig ut på en promenad. Tack och lov för det! Det var som att vakna upp ur dvala när man tittade ut och upptäckte att solen var framme. Jag är nog en sån där typisk vädermänniska som speglar värdet i mig själv. Hur som helst så tog vi oss ut och man kan inte säga mer än underbart! När man går sånna här promenader så inser man att man inte skulle vilja bo någon annanstans i hela världen. Man märker verkligen att man lever.

Är bara tvungen att spola tillbaka tiden en dryg vecka. Helgen den 29 januari till den 1 februari var något alldeles extra! Så mycket som vi hann med, Kristoffer och jag. Stockholm, Arlanda, Gröna Lund, Falun, Orsa, Åka skoter, Grönklitt, Svarta backen, Festa, Mora, Borlänge, Fastfruset tanklock, Pizza, Fröken fräken.. Allt!
Här har ni ett fåtal bilder från årets första skidresa.


De första milen är avklarade, och bilen är redan fint lackerad i grus och lera ;)


Hemlängtan ? - Knappast!


-Vi drar till fjällen, fest hela kvällen :D


Jag hade verkligen flyt när det gällde skidåkningen!


Allt man kan önska sig!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Yes, det var den resan ;D

8 feb. Söndag 23.57

Dom senaste dagarna har jag ingen aning om vart dom tog vägen. Antagligen i en bil med Kristoffer och hans älskade shåwgäng som bjöd på extremt skrattretande dans! Klart helgens höjdpunkt. Inget snack. I lördags blev det för övrigt ett premiäråk med Sara till Anna för en tacokväll framför melodifestivalen. Mycket trevligt det också.

Ska hinna med tusen saker den här veckan som kommer. Tänkte bland annat ta och skjuta ner en fartkamera för din skull! För att få kraft till det så lyssnar jag på Pokerface med la' Lady Gaga!

Veckans citat går ändå till pappa :
-Du är som en lampa Madeleine. Du måste vara släckt ibland för att kunna lysa.
Okej, jag tror jag fattar poängen. Sov ordentligt så slipper man migränen. Enkelt.

// Arrivederci!

RSS 2.0